Elektrik elektronik eğitimi ile ilgili bilgiler, kitap özetleri, kitap sınav soruları ve eğitime dair her şey
Sayfalar
▼
28 Ekim 2016 Cuma
Elektrik Elektronik Teknolojisinin Diğer Alanlara Göre Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Aslında mesleğin iyisi kötüsü yoktur. Ustanın iyisi kötüsü vardır. Ancak zamanla bazı meslekler ön plana çıkarken bazı meslekler zamanla geri planda kalmaktadır. Bu nedenle meslek seçiminde kişinin yeteneği, ilgisi, alakası ve mesleğin piyasa şartlarında geçerliliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Kısaca Elektrik Elektronik Alanının avantaj ve dezavantajları şu şekilde sıralanabilir.
1-) Elektrik Elektronik mesleki anlamda bu gün geçerliliğini koruduğu gibi bundan sonra da uzun yıllar geçerliliğini koruyacaktır. Elektrik ve Elektroniğin kullanım alanları her geçen gün artmaktadır. Yakın zamanda elektrikli arabaların piyasada yaygınlaşacak olması, hızlı tren, metro ve tramvay hatlarının her geçen gün genişlemesi, elektrik enerjisi üretiminde pek çok yere rüzgar, güneş, hidrolik, termik, nükleer enerji santrallerinin kurulma çalışmaları Elektrik Elektronik alanına ilginin her geçen gün artacağını göstermektedir.
2-) Elektrik ve Elektronik üzerine bir iş yeri diğer mesleki alanlara göre az bir sermaye ile ve kirası az ufak bir dükkanda açılabilir.
3-) Elektrik Elektronik Teknolojisinin alt dalları ve meslek yüksek okulu bölümleri oldukça fazladır. Mesela arabalara merakı olan için otomotiv teknolojisi, uçağa merakı olan için uçak teknolojisi, denize merakı olan için gemi elektriği elektroniği, tren-metro-tramvay merakı olan için raylı sistemler, sağlık alanı merakı olan için biyomedikal cihaz teknolojisi, radyo televizyon, görüntü ve ses sistemleri, itfaiyecilik ve daha pek çok dal Elektrik ve Elektroniğin kapsamındadır.
4-) Okulda 10. sınıfta aldırılan alet çantasındaki malzemeler ile kişi arıza ve tesisat yaparak para kazanmaya başlayabilir. Ekstra makina ve techizata, yatırıma ihtiyacı yoktur.
5-) Elektrik Elektronik Teknolojisi mesleki anlamda tehlikelidir. İş güvenliği tedbirlerine uyulmazsa ciddi yaralanma ve ölümlere neden olabilir. Elektrik çarpmasına maruz kalanların çoğu elektrikçilerdir.
6-) Bir elektrik elektronik mezunu her fabrikada çalışabilir, iş arayabilir. Araba fabrikası, mobilya fabrikası, tekstil, kumaş fabrikası olması fark etmez. Her fabrika elektrik ve elektronik makinalar ile doludur. Arıza, bakım ve onarım için her vardiyada çalışan Elektrik Elektronik mezunu elemana ihtiyacı vardır.
7-) Elektrik Elektronik alanında öğrenme bitmez. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için kişinin kendini sürekli geliştirmesi gerekir. Aksi takdirde mesleki anlamda geri kalır ve iş bulup para kazanamaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder