12 Mayıs 2018 Cumartesi

Tokyo Üniversitesinin İnsanlara İki El Daha İlave Eden Robot Kol Projesi



Dört Ele Sahip Robot İnsan

Japonya’da bulunan Tokyo Üniversitesi'nin araştırmacıları yaptıkları çalışmalalar sonucu Metalimbs adında bir proje tasarladı. 

Bu projenin amacı; insanlara yardımcı olmak için iki adet daha kol eklemek. Bu kollar öyle ameliyat olarak değil üstümüze giyeceğimiz şekilde olacak.

Bu robot kollar sırt çantası ile taşınabilecek. Robotik kollar ile iki elin yetmediği durumlarda insanlara yardımcı olacak bir şekilde tasarlandı. 

Bu robotik kollar, sanayide kullanılan robotik kollardan oldukça farklı bir yapıda. Çalışma prensibi aynı insan kolu gibi esnek ve hareketli. Bir başka özelliği ise beyin dalgalarıyla çalışmıyor.

Genel kullanımdan farklı olarak, bu kolları beyin dalgaları yerine ayak ve bacaklarda bulunan sensörlerle kontrol etmeyi başarmışlar. Yani siz bacağınızı biraz hareket edince veya onu bükünce, robotik kol hareket ediyor. 

Geliştirmeye devam edilen bu proje ile hem uzuv kaybı yaşamış insanların hayatını kolaylaştırmak amaçlanmış. Hem de uzuv kaybı yaşamamış insanlar için yararlı olması için geliştirdiklerini belirtiyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Postayla Gelen Deniz Kabuğu (Behiç Ak) Kitabının Özeti, Konusu ve Kitap Hakkında Bilgi

Kitabın Adı: Postayla Gelen Deniz Kabuğu Kitabın Yazarı:  Behiç Ak Kitap Hakkında Bilgi: Dijital dünyanın labirentlerinden çıkış mümkün mü?...