thumbnail

ChatGPT 17.000 Evin Kullandığı Elektriği Tüketiyor - Ardahan İli Kadar


ChatGPT kullanıcıların sorularını cevaplarken 17.000 evin kullandığı elektriği tüketiyor.

ChatGPT, bir yapay zeka uygulaması. Üye olup giriş yaptıktan sonta insanlarla iletişim kurarak, yazılım geliştirme, şiir yazdırma, matematik problemi çözdürme gibi kullanıcılardan gelen sorulara cevap veren bir program. Kullanıcılarına birçok konuda bilgiye hızlı erişim sağlayan ve içerik üreten yapay zeka destekli sohbet uygulamasının ciddi bir elektrik sarfiyatı var.

The New Yorker tarafından yayınlanan ChatGPT günlük elektrik tüketimi raporundan elde edilen bilgilere göre, ChatGPT günlük elektrik tüketimi, Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki yaklaşık 17.000 evin toplam elektrik enerjisi kullanımına eşit bir sarfiyatı var.

Ortalama bir Amerikan ailesinin günlük 29 kilowatt saat enerji tükettiği varsayılırsa, ChatGPT'nin her gün yaklaşık 493.000 kilowatt saat (kw/h) elektrik tüketimi yaptığı hesaplanıyor.

Bu hesaba göre aylık (30 gün) olarak, 15.006.920 kilowatt saat (kw/h) tüketim ortaya çıkıyor.

ChatGPT‘nin her ay harcadığı elektrik tüketiminin, Türkiye'de Ardahan ili ile neredeyse aynı olması dikkat çekiyor. Yayınlanan güncel verilere göre ChatGPT ve Ardahan’ın yıllık elektrik tüketimi karşılaştırıldığında ortaya çıkıyor.

ChatGPT‘nin her gün harcadığı elektrik tüketiminin günlük yaklaşık 700.000 dolar denk geldiği söyleniyor. OpenAI, ChatGPT‘yi aktif tutabilmek için günlük harcadığı elektrik tüketim için yaklaşık 700.000 dolar para harcıyor.

Hollanda Ulusal Bankası Veri Bilimcisi Alex de Vries, teknoloji devi Google, her hizmetine yapay zekayı entegre ederse, elektrik tüketiminde 20 katlık bir artışa olması bekleniyor.

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments