Ülkemin Efsaneleri etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Ülkemin Efsaneleri etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

28 Nisan 2019 Pazar

Ülkemin Efsaneleri (İbrahim Zeki Burdurlu) Kitap Sınavı Yazılı Test Soruları ve Cevap Anahtarı


1- Kızılırmak efsanesinde nehirden geçerken ne olur?

A-Karşılarına aksakallı bir dede çıkar.
B- Tam üstündeyken sel gelir.
C- Karşıdan gelen grupla kavga ederler.
D- Gelin evlenmekten vazgeçer.

CEVAP:C

2- Bursa’nın güzelliğine hayran olan peygamber kimdir?

A- İsmail
B- Nuh
C- Muhammed
D- Süleyman

CEVAP: D

3- Sarıkız’ı ailesi neden dağa bırakır?

A- Çok yaramazdır.
B- Başkasının çocuğudur.
C- Çocuk dağda yaşamak ister.
D- Masalda öyle geçer.

CEVAP:A

4- Aspendos efsanesinde Kral’ın kızını verme şartı nedir?

A- En çok parayı getirene
B- Şartlarını yerine getirene
C- Güzel bir eser ortaya koyana
D- Kızı kimi isterse.

CEVAP:C

5- Kral Midas’ın kızının yaralarını kim iyileştirir?

A- Gazlı Göl
B- Sarayın şifacısı
C- Köyün kadınları
D- Yediği meyveler

CEVAP: A

6. Kitapta yer alan efsanelerin ortak özelliği nedir?

A- Akdeniz söylenceleri olması
B- Yer adlarının Türkçedeki çağrışımlarından yola çıkılarak yazılmış olmaları
C- Kahramanlarının genellikle tanrı ve tanrıçalardan oluşması
D- Sanat sanat içindir anlayışıyla yazılmış olması

CEVAP:B

7. Aşağıdakilerden hangisi efsaneyle masalın ortak özelliğidir?

A- Olağan üstü olaylara yer verilmesi
B- Mutlu sonla bitmesi
C- Gerçekte olmuş olarak kabul edilmesi
D- Tekerlemelerle başlaması

CEVAP:A

8. Ağrı Dağı Efsanesi’nde hangi peygamberin adı geçmektedir?

A- Hz. Lut
B- Hz. İsa
C- Hz. Nuh
D- Hz. Muhammed (SAV)

CEVAP:C

9. Lokman hekim ölümsüzlük ilacını nerede bulmuştur?

A- Gazlı Göl
B- Misi köy
C- Misis
D- Kozan

CEVAP:C

10. Allı Gelin Efsanesi nerede geçmektedir?

A- Yeşilırmak
B- Kızılırmak
C- Seyhan Irmağı
D- Ceyhan Irmağı

CEVAP:C

Satranç Kulübü (Sezer Ün) Etkinlik Kitabı Kitap Sınavı Yazılı Soruları ve Cevap Anahtarı

Kitabın Adı: Satranç Kulübü Kitabın Yazarı: Sezer Ün Kitap Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı 1- Efe okulda hangi kulüp açılırsa gitmeyi düş...