28 Ekim 2016 Cuma

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Mezununun Gidebileceği Sınavsız İkiyıllık Meslek Yüksek Okulu Önlisans Üniversite Programları Nelerdir?


Mesleki ve teknik anadolu lisesi mezunu olmuş bir öğrenci üniversite sınavlarına (YGS, LYS) hazırlanıp üniversiteye gidebileceği gibi kendi alanı ile ilgili sınavsız geçiş ile iki yıllık meslek yüksek okullarına da gidebilir. Meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra isterse DGS (dikey geçiş sınavı) ile üniversitelerin 4 yıllık mühendislik programlarına geçiş yapabilir. Öğrenciler sınavsız geçiş tercihlerinde önce okul türüne göre sonra ortaöğretim başarına puanına göre sıralanarak tercih ettikleri meslek yüksek okulllarına yerleştirilirler. Yerleştirme önceliği anadolu teknik lisesi, anadolu meslek lisesi, teknik lise ve endüstri meslek lisesi şeklinde olmaktadır. Ayrıca mezun olunan yıl önemlidir. Yeni mezunlar eski mezunlara göre öncelikli yerleştirilirler. Bir de tercih edilen meslek yüksek okulunun METEB (mesleki teknik eğitim bölgesi) içi veya dışı olma durumu tercihlere yerleştirmede önemlidir.

Elektrik- Elektronik Teknolojisi Mezunu öğrencilerin sınavsız geçiş ile yerleşebileceği 2 yıllık önlisans meslek yüksek okulu bölümleri şunlardır.



1- Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi

2- Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

3- Elektrik

4- Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı

5- Elektrikli Cihaz Teknolojisi

6- Elektromekanik Taşıyıcılar

7- Elektronik Haberleşme Teknolojisi

8- Elektronik Teknolojisi

9- Enerji Tesisleri İşletmeciliği

10- Görsel İletişim

11- Grafik Tasarımı

12- Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

13- Mekatronik

14- Mobil Teknolojileri

15- Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği

16- Otomotiv Teknolojisi

17- Radyo ve Televizyon Teknolojisi

18- Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi

19- Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi

20- Sivil Savunma ve İtfaiyecilik

21- Uçak Teknolojisi


Sınavsız geçiş devam ediyor mu? Öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Sınavsız geçiş hakkı kaldırıldı mı?

1 yorum:


  1. Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi taban puanları 2020 açıklandı. Resmi veriler ışığında önlisans için hazırladığımız Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi başarı sıralaması 2019 ‘da ayrıca iki yıllık Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi bölümü hakkında bilgi vermeye çalışmaktayız. Bunun yanında kontenjanlara da yer veriliyor. https://yksdestek.com/sahne-ve-gosteri-sanatlari-teknolojisi-2-yillik-taban-puanlari/

    YanıtlaSil

Postayla Gelen Deniz Kabuğu (Behiç Ak) Kitabının Özeti, Konusu ve Kitap Hakkında Bilgi

Kitabın Adı: Postayla Gelen Deniz Kabuğu Kitabın Yazarı:  Behiç Ak Kitap Hakkında Bilgi: Dijital dünyanın labirentlerinden çıkış mümkün mü?...