28 Ekim 2016 Cuma

TEOG Yerleştirme Puanına 6, 7, ve 8. Sınıf Yıl Sonu Not Ortalamalarının Etkisi Nedir?


TEOG yerleştirme puanına 6, 7, ve 8. sınıf yıl sonu notları %30 oranında etki etmektedir. 

TEOG sınavları ise %70 oranında etki etmektedir. 

Birinci TEOG sınavı ve ikinci TEOG sınavı 700 puan üzerinden hesaplanıp aritmetik ortalaması alınmaktadır (Yani toplanıp ikiye bölünüyor). 

6, 7 ve 8. sınıfların yıl sonu ortalamalrı 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. TEOG yerleştirme puanı ise bunların toplanıp ikiye bölünmesi ile hesaplanır.

TEOG yerleştirme puanı = (TEOG ort. + 6.sınıf + 7.sınıf + 8.sınıf)/2

Okul tercihlerinde önemli olan TEOG puanı değil TEOG yerleştirme puanıdır.  

Yapılan hesaplamaya göre bütün soruları her iki TEOG sınavında doğru cevaplayan ve 6, 7, ve 8. sınıf not ortalamaları yıl sonunda 100 puan gelen bir öğrencinin TEOG yerleştirme puanı 500 olur. 

Bütün soruları her iki TEOG sınavında doğru cevaplayan ve 6, 7, ve 8. sınıf not ortalamaları yıl sonunda 90 gelen bir öğrencinin TEOG yerleştirme puanı ise 485 olur. 

İki başarılı ve tüm soruları doğru cevaplayan öğrenci arasındaki 15 puanlık fark görüldüğü gibi çok fazla olmaktadır. Bu nedenle sınava çalışıldığı gibi not ortalamalarını yüksek tutmaya da çalışılmalıdır. 

Yıl sonu not ortalamasındaki 100 puan altındaki her 2 puan TEOG yerleştirme puanını 1 puan düşürmektedir. 

Bu konuda öğrenci, veli ve öğretmenlere dikkatli ve bilgili olmaları konusunda büyük sorumluluk düşmektedir. Aksi taktirde aynı miktarda doğru soru çözmüş öğrenciler arasında oluşan büyük puan farkları haksızlıklara neden olabilmektedir.

2017-2018 Eğitim öğretim yılında TEOG sınav sistemi kaldırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Postayla Gelen Deniz Kabuğu (Behiç Ak) Kitabının Özeti, Konusu ve Kitap Hakkında Bilgi

Kitabın Adı: Postayla Gelen Deniz Kabuğu Kitabın Yazarı:  Behiç Ak Kitap Hakkında Bilgi: Dijital dünyanın labirentlerinden çıkış mümkün mü?...