Elektrik elektronik eğitimi ile ilgili bilgiler, kitap özetleri, kitap sınav soruları ve eğitime dair her şey
21 Haziran 2019 Cuma
Başlangıç (Dan Brown) Kitabının Özeti, Konusu, Tahlili
Kitabın Adı : Başlangıç
Kitabın Yazarı : Dan Brown
Kitap Hakkında Bilgi :
Kim olursan ol, neye inanırsan inan,
Çok yakında her şey değişecek...
Genç adam, aniden üç büyük dinin temsilcilerine döndü. “Şaşırtıcı bulacağınızı tahmin ettiğim bilimsel bir buluşum sebebiyle bugün buradayım. İnsanlık deneyimimizin en temel iki sorusuna cevap bulma ümidi ile yıllardır peşinden koşuyordum. Bu bilginin tüm inananları derinden etkileyeceğine inanıyorum. Nasıl desem, ‘yıkıcı’ diye tanımlanabilecek bir değişikliğe sebep olabilir. Birazdan görecekleriniz, dünyayla paylaşmayı umduğum sunumun kaba bir kesiti. Fakat bunu yapmadan önce dünyanın en etkili din adamlarına danışmak, en çok etkilenecek kişilerce nasıl algılanacağını öğrenmek istedim.”
Piskopos, haham ve ulema birbirlerine baktılar, sıkılmış görünüyorlardı. Piskopos, “İlginç bir girizgâh Bay Kirsch. Bize gösterecekleriniz dünya dinlerinin temelini sarsacakmış gibi konuşuyorsunuz," dedi.
Genç adam kutsal metinlerin saklandığı bu eski mahzende etrafına baktı. Temellerini sarsmayacak, yıkacak, diye düşündü. Din adamları üç gün içinde bu sunumu bir etkinlikle insanlara duyuracağını bilmiyorlardı. Bunu yaptığında tüm insanlar, dini öğretilerin gerçekten de ortak bir noktası bulunduğunu anlayacaklardı: Hepsinin tümden yanlış olduğunu...
Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?
İnsanoğlunun var olduğu günden beri cevabını bulmaya çalıştığı bu temel soruya cevap bulma iddiasındaki bir fütüristin tam da keşfini açıklayacağı gece her şey trajik bir biçimde karanlığa gömülür. Eski öğrencisinin sunumuna davetli olan Simgebilim Profesörü Robert Langdon söz konusu keşfi öğrencisinin anısına dünyaya duyurmaya karar verir. Ancak, kendisini bekleyen şifrelerden, acı sürprizlerden ve ölümcül fanatiklerden habersizdir...
Kitabın Özeti :
Dan Brown Başlangıç kitabında kitabın adından da anlaşılacağı gibi insanoğlunun başlangıç hikayesine el atıyor. Büyük tartışmalara neden olan insanoğlunun nereden geldiği sorusunun cevabı kitabın hikayesinin temelinde yer alıyor.
Robert Langdon’ın öğrencisi olan Edmond Kirsch dünyaca ünlü Ateist, Fütürist ve bilgisayar dâhisidir. Edmond önemli bir buluş gerçekleştirmiştir. Ve bu buluşun dünya’daki tüm insanları etkileyeceğini öngörmektedir. Buluşunu dünya’ya açıklamadan önce İslam, Hiristiyanlık ve Musevi din alimlerine gösterir. Din alimleri bu buluşun tehlikeli ve insanların geleceğini etkileyeceği için bu konu hakkında bir şeyler yapmaları gerektiğini düşünmektedirler.
Edmond Kirsch, Guggenheim Müzesi’nde buluşunu dünya’ya açıklayacağı bir sırada suikast sonucu öldürülür.
Edmond’ın ölümü ile birlikte Guggenheim Müzesi müdürü ve İspanya Kraliyet Ailesi’nin gelin adayı Ambra Vidal, Prof. Langdon ve Edmond’ın yapmış olduğu Yapay Zeka (Bilgisyar) olan Winston ile birlikte Edmond’ın buluşunu açıklamak için harekete geçerler.
Robert yaşananlardan bir anlamda kendini sorumlu tutar. Çünkü sunumdan birkaç dakika önce Edmond ile konuşma şansı yakalamıştır. Edmond bulduğu cevaların tüm dinleri yok edeceğini düşündüğü için sunumdan üç gün önce dört büyük dinin, Hristiyan, İslam ve Yahudu, temsilcileri ile özel olarak görüşmüş ve sunumu ilk onlara yapmıştır. Bu sunum dini temsilciler arasında büyük rahatsızlık yaratmış ve Edmond sunumdan önce bunu yapmaması için tehditkar bir tavır ile uyarılmıştır. Edmond da hayatından şüphe ettiği için son kez Robert’a danışmış fakat Robert dini temsilcilerin onu öldürmek gibi bir hatanın içine düşmeyeceğini belirtmiştir. Fakat bundan dakikalar sonra öğrencisi gözlerinin önünde öldürülmüştür. Bunun üzerine Robert Edmond’un sunumunun geri kalanını herkese duyurmak için kendini sorumlu hisseder ve kendini bir maceranın içinde bulur.
“ Yazar kitapta bize İspanya; siyasi, sanatsal ve mimari tarihi ile ilgili bilgiler sunmakta. Gelişen teknoloji çağında bize adeta geleceği kurgulamaktadır.”
Edmond Kirsch’i öldüren Palmerian Kilisesi üyesi olan emekli Amiral Luis Avilla, telefon aracılığı ile Naip adı verilen bir adam tarafından yönlendirilmekte ve buluşun açıklanmasını engellemeye çalışmaktadır. Diğer taraftan ülke ve dış basın Edmond Krisch’in ölüm haberi ve buluşu ile ilgili dedikodularla çalkalanmaktadır. Bu haberler içerisinde önemli bir konu da İspanya Kraliyet Ailesi’nin de ismini geçiyor olmasıdır.
Abra Vidal ve Prof. Langdon uzun bir macera sonrası Edmond Kirsch’in labaratuvarına ulaşırlar ve buluşu açıklarlar. Buluş genel olarak insanların Evrim teorisi üzerinden bugüne nasıl geldikleri ve günümüzde teknolojinin bu denli gelişmesi ile 50 yıl içerisinde insanların yeni bir evrimle kendilerini nasıl yok edeceğine dair bir teoridir.
Yapay Zeka (Bilgisayar) Winston’ın kendini sıfırlamasına saatler kala Prof. Langdon’ın labaratuvardan almış olduğu telefon ile iletişime geçer ve tüm olayı anlatır. Winston kısa süre sonra kanserden ölecek olan Edmond’ın açıklayacağı buluşun Dünya’da herkesin heberi olmasını ve takip etmesini ister. Buna dair araştırmalar yapar. Winston internet üzerinden yaptığı araştımalar sonrası Edmond’ın sunum sırasında ölmesi ile çok etkili bir iletişim ağının kurulabileceğine karar verir. İnternet üzerinden kiralık katiller tutar, basına yalan haberler sızdırır ve suikasti düzenleyen Avilla’yı da Naip adıyla yönlendirdiğini söyler. Bunları duyan Prof. Langdon olanlara inanamaz ve muhteşem ötesi bulduğu dünyanın gelecekteki en önemli icatlarından birisi olarak ön gördüğü Yapay Zeka’nın bu denli hareket edebileceğini tahmin etmemiştir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2025 Yılında Elektrikte Tüketiminde Serbest Tüketici Limiti 750 Kilovatsaat Olacak
Elektrikte serbest tüketici limiti, 2025 yılında 750 kilovatsaat olarak uygulanacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişk...
-
Kitabın Adı : Yazıyı Bulan Çocuk Kitabın Yazarı: Sinan Yaşar Kitap Hakkında Bilgi: "Ben Beyaz Bulut! Hiç alçak gönüllülük etmeyeceğim; ...
-
Kitabın Adı : Sisin Sakladıkları Kitabın Yazarı : Miyase Sertbarut Kitap Hakkında Bilgi : Kargaların kaç yıl yaşadığını biliyor musunuz? K...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder