thumbnail

Melikgazi İlçesi Belediye Binası ve Parklarda Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiyor


Çatı üstü güneş santralinin toplam 441 panelden oluştuğunu genel enerji hattına bağlantının sağlandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, güneş santralinden elde edilen enerjinin Belediye Hizmet Binası elektrik ihtiyacında kullanılarak enerjisini artık güneşten alan bir kurum olduklarını kaydetti.

Güneş enerji santralinin 3 yılda kendini amorti edeceğini yani inşaat maliyetini karşılayacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak hizmetlerimizin tamamı bilgisayar ve elektrikli aletler ile yapılmaktadır. Bunun içinde enerji gerekmektedir. Kesintisiz hizmet için kesintisiz ama daha ucuz enerji ile bundan böyle hizmete ve yatırımlara devam edeceğiz. Enerji tüketimi karşılamak için Türkiye’nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi Belediyesince gerçekleştirdik. Şimdi de belediyemiz hizmet binasının çatısına 441 panelden oluşan ve GES 120 KWP HİBRİT SİSTEM üzerine kurulan güneş enerjisinden elektrik üretiyoruz. Melikgazi Belediyesi artık sadece hizmet değil aynı zamanda elektrik de üretiyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç, hizmet binasında elektrik üreten sistemin devreye girmesi ile binanın aydınlatma, ısınma ve makinelerin enerjinin artık güneşten alınmış olacağını sözlerine ekledi.


Melikgazi Belediyesi Parklara Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Elde Edilen Paneller Yerleştiriyor

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2017 yılı içerisinde başlatılan proje ile 20 parkta güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilen güneş panelleri yerleştirildiğini söyledi.

Güneş panelleri ile gündüzleri enerjiyi depolayacak olan bu sistem ile akşamları parkların ışıl ışıl olacağını ve ekonomiye katkı sağlanacağını belirten Başkan Büyükkılıç, “Güneş panelleri ile enerji elde ederek pazar yerlerini aydınlatıyoruz. Camilerimizde abdest alma yerleri güneş enerjisi ile sıcak su akmaktadır. Şimdi sıra parklarda, artık bundan sonra parklarımız da güneş enerjisi ile aydınlanacak. Parklar ışıl ışıl olmaya devam edecek ama artık enerjiyi güneşten alacak. Sonuç itibari ile ekonomiye katkı sağlanacak. 2017 yılı içerisinde toplam 20 parkımızda çalışmalar devam ediyor. Yıl sonuna kadar güneş panelleri yerleştirilmiş olacaktır“ dedi.

Güneş enerjili panellerden elektrik üreterek hem ışıklandırma hem de ısıtmada kullanılması çalışmasının örnek gösterildiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi parklarında 24 saat hizmet verdiğini çünkü çok amaçlı oluşundan dolayı parkların cıvıl cıvıl olduğunu sözlerine ekledi.

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

1 Comments

avatar

Kayseri Evden Eve Nakliyat Hizmetleri

Kayseri nakliye firmaları arasında sayılı teknolojiyi kullanan firmamız özellikle Kayseri evden eve taşıma alanında yüksek katlardan eşyaları taşımak yerine asansörlü vinç kullanımı yapmaktadır. Bu şekilde eşyalarınız için daha az risk oluşmuş olur. Kayseri evden eve nakliyat yapmak yapacak kadar geniş ağa sahip olan firmamız uzun mesafelerde ekipleri ile birlikte güvenli yolculuk sağlar. Profesyonel . Nakliyatın ne kadar birbirine uzak olursa olsun sorunsuz tamamlanmasını bu tecrübe ile gerçekleştirmekteyiz.

Gerek Kayseri evden eve nakliye gerekse Kayseri ’dan en uzak mesafeye yapılan nakliyat sorunsuz ve eksiksiz olarak gerçekleşsin diye evinizde ki eşyalarınız profesyonellik sergilenir ve eksiksiz teslimat yapılır. Nakliyesi yapılan eşyalarınızın montajı taşımanın ardından derhal yapılır. kayseri evden eve taşıma işlemi tamamlanır. Kayseri evden eve nakliye firmaları söz konusu olduğunda tam anlamıyla firmamızın profesyonel hizmetleri karşımıza çıkmaktadır. Böylece tam anlamıyla hızlı bir şekilde eşyalarınızın taşınmasını mümkün kılabilirsiniz.

Reply Delete